Potpredsjednica Vlade na otkrivanju spomen-obillježja poginulim braniteljima 127. brigade u Brusniku

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je danas u Brusniku kraj Pakraca spomen-obilježje za 12 poginulih hrvatskih branitelja 127. brigade HV-a Virovitickoji su bili zarobljeni i ubijeni tijekom agresije na Republiku Hrvatsku krajem 1991. i početkom 1992. godine.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je danas u Brusniku kraj Pakraca spomen-obilježje za 12 poginulih hrvatskih branitelja 127. brigade HV-a Virovitica, koji su bili zarobljeni i ubijeni tijekom agresije na Republiku Hrvatsku krajem 1991. i početkom 1992. godine. Spomen-obilježje izgrađeno je u zajedničkoj suradnji gradova Virovitice i Pakraca, njegovu izgradnju financijski je poduprlo i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a nalazi se uz spomen-obilježje mjesta masovne grobnice 20 hrvatskih branitelja poginulih u Kusonjama 1991. godine.

Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako i na ovome mjestu, prisjećajući se poginulih branitelja 127. virovitičke brigade, ali i 1142 branitelja i civila s popisa zatočenih i nestalih, ne smijemo zaboraviti da je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni i osloboditeljski te da bez hrvatskih branitelja ne bi bilo ni slobodne, samostalne i europske Hrvatske. U tom smislu istaknula je kako je briga za hrvatske branitelje i obrana njihova dostojanstva obveza čitavog društva. Nakon otkrivanja spomen-obilježja potpredsjednica Kosor položila je ispred njega, u ime Vlade RH, zajedno s ministrom obrane Berislavom Rončevićem i ministrom unutarnjih poslova Ivicom Kirinom vijenac i zapalila svijeću. Potpredsjednica Kosor potom je otkrila spomen-ploču 13. poginulom branitelju 127. brigade HV-a Borisu Raletiću, zajedno s njegovom majkom Marijom Raletić.



Pisane vijesti