Potpredsjednica Vlade na otkrivanju spomenika poginulim braniteljima u Novoj Gradišci

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je danas u Novoj Gradišcu povodu Dana gradzajedno s gradonačelnikom Josipom Mikšićem, spomen obilježje poginulim i umrlim braniteljima iz Domovinskog rata.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je danas u Novoj Gradišci, u povodu Dana grada, zajedno s gradonačelnikom Josipom Mikšićem, spomen obilježje poginulim i umrlim braniteljima iz Domovinskog rata. Spomen obilježje, čiju je izgradnju sufinanciralo i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, podignuto je u znak sjećanja na ukupno 357 poginulih i umrlih branitelja - 250 branitelja iz Nove Gradiške poginulih i umrlih na novogradiškom bojištu i diljem Republike Hrvatske, kao i 107 branitelja iz ostalih dijelova Hrvatske stradalih na novogradiškom bojištu.

Izražavajući sućut nazočnim članovima obitelji stradalih branitelja potpredsjednica Kosor rekla je kako se i na ovome mjestu treba prisjetiti žrtve svih hrvatskih branitelja stradalih u izgradnji slobodne i samostalne Republike Hrvatske. Podsjećajući i na 1121 osobu s popisa zatočenih i nestalih branitelja i civila u Domovinskom ratu potpredsjednica Kosor poručila je kako se nikada ne smije zaboraviti činjenica da je Domovinski rat bio pravedan, obramben i osloboditeljski. Zahvalu na otkrivanju i ovog spomen-obilježja koji ostaje u trajno sjećanje u borbi protiv zaborava te istine o Domovinskom ratu uputila je Gradu Novoj Gradišci, Brodsko-posavskoj županiji i svim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata na čiju je inicijativu ono i izgrađeno. Potpredsjednica Kosor položila je potom vijenac i zapalila svijeću ispred spomen-obilježja.



Pisane vijesti