Potpredsjednica Vlade na otvorenju 1. kupa Hrvatske u sjedećoj odbojci «Zagreb 2007»

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH Jadranka Kosor otvorila je danas u Zagrebu, kao pokroviteljica, 1. kup Hrvatske u sjedećoj odbojci «Zagreb 2007». Na dvodnevnim natjecanjima 1. kupa Hrvatske u sjedećoj odbojci sudjeluje deset ekipa sportaša s invaliditetom. Održavanje Kupa organizira Hrvatski savez sjedeće odbojke uz potporu hrvatske Vlade.

Upućujući zahvalu organizatorima Kupa i čestitku svim sportašima s invaliditetom na dosadašnjim uspjesima potpredsjednica Kosor rekla je kako će u svojim aktivnostima i ubuduće imati potporu hrvatske Vlade. Podsjetila je kako je u cilju unaprjeđenja života svih osoba s invaliditetom Hrvatska kao treća država u svijetu potpisala ove godine Konvenciju UN-a o pravima osoba s invaliditetom, a kao četvrta država u svijetu ratificirala ovu Konvenciju. Također je rekla kako će od početka iduće godine s radom započeti Ured pravobranitelja za osobe s invaliditetom.

Predsjednik Hrvatskog saveza sjedeće odbojke Mile Ćorluka uručio je potpredsjednici Kosor priznanje za pokroviteljstvo nad 1. kupom Hrvatske u sjedećoj odbojci i pomoć u razvoju sporta za osobe s invaliditetom, te prvu iskaznicu počasne članice Hrvatskog saveza sjedeće odbojke.



Pisane vijesti