Potpredsjednica Vlade na otvorenju 12. Međunarodnog memorijalnog nogomentnog turnira mladih uzdanica Darko Mateša

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Športsko-rekreacionom centru «Stjepan Spajić» u Zagrebu 12. Međunarodni memorijalni nogometni turnir mlađih uzdanica «Darko Mateša». Memorijalni turnir kontinuirano se održava od 1996. godine, u organizaciji Nogometnog kluba «Dragovoljac» i Škole nogometaša «Darko Mateša», u sjećanje na tragično preminulog hrvatskog dragovoljca bojnika Darka Matešu, kao i sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu. Riječ je o jednom od značajnijih športskih događanja u Gradu Zagrebu s obzirom na međunarodnu suradnju mlađih generacija nogometaša. Na turniru sudjeluju mladi nogometaši u dobi od 13 godina, a ove godine na turniru sudjeluje 16 ekipa, s 320 mladih nogometaša iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Belgije.

Ukazujući na vrijednost ovog športskog natjecanja za sve mlade osobe, potpredsjednica Kosor zaželjela je puno uspjeha u daljnjim natjecanjima svim sudionicima turnira. Istaknula je kako se i na ovaj način čuva uspomena na istinu o Domovinskom ratu i doprinos svih hrvatskih branitelja.

Nazočne su pozdravili i predsjednik Nogometnog kluba «Hrvatski dragovoljac» Ivica Perković, te član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Pero Šimić.



Pisane vijesti