Potpredsjednica Vlade na otvorenju 3. sportskih susreta umirovljenika Hrvatske u Karlovcu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Karlovcu 3. športske susrete umirovljenika Hrvatske. Športske susrete je organiziralo Ministarstvo obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji s Maticom umirovljenika HrvatskGradom Karlovcem i Karlovačkom županijom.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Karlovcu 3. športske susrete umirovljenika Hrvatske. Športske susrete je organiziralo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji s Maticom umirovljenika Hrvatske, Gradom Karlovcem i Karlovačkom županijom. Na Športskim susretima sudjeluje oko 950 starijih osoba iz cijele Hrvatske, od čega 420 natjecatelja podijeljenih u 21 ekipu. Ciljevi ovog programa Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti su društvena afirmacija starijih osoba kroz športsko-rekreacijske aktivnosti te promicanje ideje aktivnog starenja u javnosti.
Otvarajući Športske susrete, koje je Ministarstvo financiralo sa oko 600 tisuća kuna, potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je do sada Ministarstvo pokrenulo ukupno 39 programa međugeneracijske solidarnosti - Dnevnih boravaka za starije osobe i Pomoći u kući starijim osobama, kojima je obuhvaćeno oko 7.000 starijih osoba, a na njihovoj provedbi zaposleno oko 460 osoba. Pri tom je napomenula kako je dosada otvoreno 12 Dnevnih boravaka za starije osobe, te najavila otvaranje u ovoj godini još dva Dnevna boravka za starije osobe u Cavtatu za Dubrovačko-neretvansku i Koprivnici za Koprivničko-križevačku županiju. Potpredsjednica Kosor istaknula je kako je u mandatu ove Vlade započet i povrat isplate duga umirovljenicima poručivši kako će ovaj program isplate biti dovršen do kraja.
Nazočne su pozdravili župan Karlovačke županije Ivica Horvat, gradonačelnik Grada Karlovca Miroslav Škrgatić i predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Vladimir Lokmer.
Potpredsjednica Kosor otvorila je u sklopu Športskih susreta i izložbu umjetničkih radova Sindikata umirovljenika Hrvatske.




Pisane vijesti