Potpredsjednica Vlade na otvorenju dječjeg igrališta u Širkoj Rijeci i uručenju donacije obitelji Zarifović u Maljevcu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Širokoj Rijecu Općini Vojnić, dječje igralište izgrađeno od strane Hrvatskog Crvenog križu sklopu projekta «Upoznavanje s opasnošću od mina».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Širokoj Rijeci, u Općini Vojnić, dječje igralište izgrađeno od strane Hrvatskog Crvenog križa, u sklopu projekta «Upoznavanje s opasnošću od mina». Dječje igralište izgrađeno je u dvorištu Doma za stare i nemoćne u Širokoj Rijeci, u kojem se provodi program Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti «Dnevni boravak i pomoć u kući za starije osobe» za Općinu Vojnić i susjedne općine Cetingrad i Topusko, u sklopu suradnje Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti s Džemaatom Islamske zajednice u Maljevcu. Otvarajući dječje igralište potpredsjednica Kosor rekla je kako je njegova izgradnja u okviru prostora «Dnevnog boravka za starije osobe» potvrda osnovne ideje međugeneracijske solidarnosti – upoznavanje djece kroz igru sa starijim osobama. Također je poručila kako će se, zbog dosadašnjih izuzetno dobrih iskustava, suradnja Ministarstva s Džemaatom Islamske zajednice u Maljevcu nastaviti i u budućnosti.

Potpredsjednica Kosor uručila je potom u Maljevcu donaciju Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Medžlisu Islamske zajednice Zagreb, u svrhu pomoći pri gradnji kuće obitelji Zarifović iz Maljevca koja je u potpunosti izgorjela u požaru u lipnju ove godine. Obitelj Zarifović živi u teškim materijalnim uvjetima, korisnici su programa međugeneracijske solidarnosti «Dnevni boravak i pomoć u kući za starije osobe», te su stoga Islamska zajednica Zagreb i Općina Cetingrad pokrenuli zajedničku akciju kako bi se obitelji Zarifović sagradila kuća. Zahvalu potpredsjednici Kosor na ovoj donaciji uputio je imam Džemaata Maljevac efendija Azim Durmić.

Potpredsjednica Kosor tijekom svog posjeta obišla je i Općinu Cetingrad gdje je položila vijenac ispred spomenika poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te se sastala s predstavnicima općinske vlasti.



Pisane vijesti