Potpredsjednica Vlade na otvorenju Dnevnog boravka za starije osobe u Širokoj Rijeci

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u u Širokoj RijecOpćina Vojnić, Dnevni boravak za starije osobe te potpisala Ugovor o suradnji Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti s Medžlisom Islamske zajednice Zagreb na provođenju programa međugeneracijske solidarnosti „Dnevni boravak i pomoć u kući za starije osobe“ u 2006. godini.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u u Širokoj Rijeci, Općina Vojnić, Dnevni boravak za starije osobe te potpisala Ugovor o suradnji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti s Medžlisom Islamske zajednice Zagreb na provođenju programa međugeneracijske solidarnosti „Dnevni boravak i pomoć u kući za starije osobe“ u 2006. godini. Ugovor o suradnji u ime Medžlisa Islamske zajednice potpisao je Azim ef. Durmić, pomoćni imam džemata Maljevac. Otvorenju Dnevnog boravka u Širokoj Rijeci nazočni su bili i muftija Ševko ef. Omerbašić, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, Mirsad Srebreniković, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Zagreb te Ivica Horvat, župan Karlovačke županije.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti započelo je u 2004. godini, u suradnji s Medžlisom Islamske zajednice Zagreb, provedbu Programa „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ na području Općine Vojnić, gdje se nalazi i džemat Maljevac Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj. Uspješno započeta suradnja nastavljena je i u 2005. godini, a potpisivanjem Ugovora o suradnji za 2006. godinu nastavljena je provedba Programa u koji je uključeno 250 korisnika starije životne dobi s područja općina Vojnić, Cetingrad i Topusko, koji koriste usluge dnevnog boravka i pomoći u kući. Prostor za Dnevni boravak uređen je sredstvima Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u sklopu objekta stare škole u Širokoj Rijeci.

Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor istaknula je kako je ovo deseti Dnevni boravak za starije osobe otvoren od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a potpisanim Ugovorom s Medžlisom Islamske zajednice Zagreb Ministarstvo je osiguralo 804 tisuće kuna za provedbu programa «Dnevni boravak i pomoć u kući» u 2006. godini na području navedenih općina u Karlovačkoj županiji. Potpredsjednica Kosor izrazila je posebno zadovoljstvo suradnjom Ministarstva i Medžlisa Islamske zajednice Zagreb, napomenuvši kako je na provedbi Programa zaposleno i 16 djelatnika, najvećim dijelom žena, što je također vrijedno za ovaj kraj.



Pisane vijesti