Potpredsjednica Vlade na otvorenju Poliklinike u Općoj bolnici u Vukovaru

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Vukovaru, u ime Vlade Republike Hrvatske, Polikliniku u vukovarskoj Općoj bolnici.

Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor rekla je kako je ukupna investicija u izgradnju Poliklinike iznosila oko 17 milijuna kuna, njezino opremanje dodatnih 3,2 milijuna kuna, dok su financijska sredstva osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i kredita Razvojne banke Vijeća Europe. Potpredsjednica Kosor napomenula je kako je u dosadašnjem mandatu Vlade u obnovu vukovarske Opće bolnice uloženo oko 39 milijuna kuna, a od početka njezine obnove 1998. godine oko 89 milijuna kuna. Istaknula je kako svi navedeni podaci o obnovi vukovarske bolnice govore kako Vukovar nije i nikada neće biti zaboravljen. Uputivši zahvalu dr. Vesni Bosanac, dr. Juraju Njavri i svom medicinskom osoblju na skrbi za ranjene hrvatske branitelje i civile u agresiji na Vukovar, potpredsjednica Kosor istaknula je kako upravo vukovarska bolnica ima svoj poseban značaj jer je u njoj pokazana nesalomljivost hrvatskog duha u Domovinskom ratu. Prisjetila se pritom i svih poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila, a posebice vukovarskih ranjenika ubijenih i ekshumiranih iz masovne grobnice na Ovčari.

Nazočne su pozdravili i ministar zdravstva i socijalne skrbi prof. dr. sc. Neven Ljubičić, ravnateljica Opće bolnice Vukovar dr. Vesna Bosanac, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić i gradonačelnica Grada Vukovara Zdenka Buljan.



Pisane vijesti