Potpredsjednica Vlade na otvorenju Stručnog skupa u povodu obilježavanja Svjetskog dana kostiju i zglobova

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Klinici za dječje bolesti „Zagreb“ stručni skup o dječjem artritisu u povodu obilježavanja Svjetskog dana artritisa.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Klinici za dječje bolesti „Zagreb“ stručni skup o dječjem artritisu u povodu obilježavanja Svjetskog dana artritisa. Potpredsjednica Kosor pokroviteljica je ovog stručnog skupa, koji se održava u sklopu obilježavanja Desetljeća kostiju i zglobova 2000-2010, u organizaciji Hrvatskog Nacionalnog odbora za „Desetljeće kostiju i zglobova 2000-2010“. Hrvatski Nacionalni odbor za „Desetljeće kostiju i zglobova 2000-2010“ osnovan je 2004. godine, od kada je Republika Hrvatska postala 51. članica akcije „Desetljeća kostiju i zglobova 2000-2010“.
Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor izrazila je želju da se i ovim stručnim skupom što je moguće više informira stručna i šira javnost o bolesti artritisa kod djece, te zaželjela puno uspjeha stručnjacima u prevenciji ove bolesti. Istaknula je kako je skrb o zdravstvenom stanju djece jedan od prioriteta ove Vlade, a mjere vezane uz tu problematiku ugrađene su u Vladinu Nacionalnu populacijsku politiku, koja se trenutno nalazi u saborskoj proceduri, Nacionalni plan aktivnosti za prava i interese djece od 2006. do 2012. godine, te nizu drugih dokumenata. Napomenuvši kako je kao pokroviteljica Onkološkog odjela Klinike za dječje bolesti Zagreb već sudjelovala u projektima pomoći djeci oboljeloj od solidnih tumora, podsjetila je i na osobnu suradnju s Udrugom roditelja djece oboljele od solidnih tumora „Krijesnice“, kojoj je, na njezinu inicijativu, dodijeljen na korištenje stan u Zagrebu za roditelje čija se djeca nalaze na liječenju.
Zahvalu potpredsjednici Kosor na pokroviteljstvu nad ovim stručnim skupom uputio je ravnatelj Klinike za dječje bolesti prim. Dr. Ivan Fattorini, zahvalivši pritom i na njezinom stalnom pokroviteljstvu nad Onkološkim odjelom Klinike za dječje bolesti.




Pisane vijesti