Potpredsjednica Vlade na polaganju temeljnog kamena za zgradu namijenjenu HRVI-ma u Drnišu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor položila je danas u Drnišu temeljni kamen za zgradu u kojoj će biti izgrađeno 29 stanova namijenjenih hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata. Potpredsjednica Kosor rekla je kako je riječ o investiciji vrijednoj oko 11 milijuna kuna, zgrada bi trebala biti dovršena za godinu dana, a izvoditelj radova je Braniteljska građevinsko-obrtnička zadruga „Tvrda stina“ iz Splita.

Napomenuvši kako je stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji smrtno stradalih zatočenih i nestalih branitelja, uz zapošljavanje hrvatskih branitelja, jedan od priroriteta ove Vlade potpredsjednica Kosor najavila je skoru dodjelu 48 stanova u Metkoviću i 30 stanova u Benkovcu. Također je rekla kako se trenutno gradi 450 stanova, a za 381 stan priprema se gradnja, od čega se na području Šibensko-kninske županije priprema gradnja 150 stanova u Šibeniku i 60 stanova u Kninu.

Istaknuvši kako je u svibnju ove godine započelo prevođenje mirovina hrvatskih branitelja prema novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je Vlada na svojoj jučerašnjoj sjednici rebalansom proračuna osigurala dodatnih 290 milijuna za ove namjene čime će prevođenje biti izvršeno u cijelosti.



Pisane vijesti