Potpredsjednica Vlade na polaganju vijenaca za poginulzatočene i nestale u Domovinskom ratu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosokao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanaderpoložila je danas vijence i zapalila svijeće za sve poginulzatočene i nestale branitelje i civile iz Domovinskog rata ispred spomenika Zida boli na Mirogoju i kod Zajedničke grobnice neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata – Kenotafkod krematorija na Mirogoju.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, položila je danas vijence i zapalila svijeće za sve poginule, zatočene i nestale branitelje i civile iz Domovinskog rata ispred spomenika Zida boli na Mirogoju i kod Zajedničke grobnice neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata – Kenotafa, kod krematorija na Mirogoju.

Polaganje vijenaca, u povodu Uskrsnih blagdana, organizirao je Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata čiji su predstavnici, uz predstavnike ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, također položili vijence i zapalili svijeće. Molitvu ispred Zajedničke grobnice neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata – Kenotafa predvodio je don Anđelko Kaćunko, kancelar Vojnog ordinarijata

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako se i na ovaj način prisjećamo svih osobama s popisa zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, kojih je trenutno 1.116, napomenuvši kako je potrebno poduzeti sve napore kako bi se doznala sudbina svakog od njih. Pritom je rekla kako je tijekom jučerašnjih probnih iskapanja na području Osječko-baranjske županije pronađen i ekshumiran jedan hrvatski branitelj, te je najavila nastavak probnih iskapanja na području Vukovarsko-srijemske županije.



Pisane vijesti