Potpredsjednica Vlade na potpisivanju ugovora o korištenju novčanih potpora sa šest zadruga branitelja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas Ugovore o korištenju novčanih potpora za osnivanje zadruga branitelju pojedinačnom iznosu od 150.00,00 kuns braniteljskom zadrugom «Pleter» iz BjelovarPoljoprivrednom zadrugom «Hrastova kaca» iz BošnjakPoljoprivrednom braniteljskom zadrugom «Agro-dom» iz AntunovcPoljoprivrednom zadrugom «Farmer» iz Brezničkog HumZadrugom branitelja «Dragovoljac» iz Gradine i Braniteljskom zadrugom «Eko-Bljesak» iz Biskupije.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas Ugovore o korištenju novčanih potpora za osnivanje zadruga branitelja, u pojedinačnom iznosu od 150.00,00 kuna, s braniteljskom zadrugom «Pleter» iz Bjelovara, Poljoprivrednom zadrugom «Hrastova kaca» iz Bošnjaka, Poljoprivrednom braniteljskom zadrugom «Agro-dom» iz Antunovca, Poljoprivrednom zadrugom «Farmer» iz Brezničkog Huma, Zadrugom branitelja «Dragovoljac» iz Gradine i Braniteljskom zadrugom «Eko-Bljesak» iz Biskupije. Izražavajući zadovoljstvo provedbom Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja, putem kojeg je dosad zaposleno preko 5.000 hrvatskih branitelja, potpredsjednica Kosor upravo je braniteljsko zadrugarstvo ocijenila najuspješnijom mjerom. U tom smislu podsjetila je kako je u 2004. godini Ministarstvo dodijelilo jednokratne novčane potpore za 10 zadruga hrvatskih branitelja, u 2005. godini odobrene su potpore za 18 zadruga, a u 2006. godini, uključujući i danas potpisane ugovore, potpore za 33 zadruge hrvatskih branitelja. Potpredsjednica Kosor najavila i povećanje novčanih sredstava u 2007. godini za provedbu čitavog Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja za dodatnih 5 milijuna kuna, čime će ona iznositi ukupno 40 milijuna kuna, a kroz njega će, između ostaloga, iduće godine biti dodijeljene financijske potpore za najmanje 40 zadruga hrvatskih branitelja.
Potpredsjednica Kosor istaknula je kako će sve zadruge branitelja, i nakon potpisivanja ugovora, imati stalnu potporu Ministarstva i Referalnog centra za zadruge branitelja, te podsjetila i na nedavno održani drugi sajam zadruga u Splitu na kojem je sudjelovalo 115 zadruga.




Pisane vijesti