Potpredsjednica Vlade na uručenju stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima u Lepoglavi

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Lepoglavi ključeve i rješenja za useljenje u 9 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata. Potpredsjednica Kosor rekla je kako su stanovi kupljeni odlukom Vlade u prosincu 2006. godine od Agencije za pravni promet nekretninama za potrebe stambenog zbrinjavanja hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata, a u njima su stambeno zbrinuti hrvatski ratni vojni invalidi kojima je utvrđena invalidnost od 70% do 50%. Ukupna vrijednost izgrađenih stanova je oko 3,2 milijuna kuna, a veličina izgrađenog objekta je 654 četvorna metra.

Napomenuvši kako se stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji smrtno stradalih zatočenih i nestalih branitelja stalno intenzivira, potpredsjednica Kosor najavila je do kraja kolovoza ove godine dodjelu ukupno 141 stana u Metkoviću, Klanjcu, Sinju i drugim gradovima. Rekla je i kako se trenutno gradi 441 stan, a za 381 stan priprema se gradnja. Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je u dosadašnjem mandatu za stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji smrtno stradalih zatočenih i nestalih branitelja izdvojeno preko 1 milijarde kuna, a dovršeno je i stambeno zbrinjavanje 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine.

Također je podsjetila i na neke druge projekte ostvarene u dosadašnjem mandatu, istaknuvši kako je za povrat duga prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji iz 2001. godine dosad isplaćeno oko pola milijarde kuna, u svibnju ove godine započelo je prevođenje mirovina hrvatskih branitelja prema novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, za što je jučer usvojenim rebalansom proračuna u Hrvatskom saboru osigurano 129 milijuna kuna.



Pisane vijesti