Potpredsjednica Vlade na uručenju stanova stradilnicima iz Domovinskog rata

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Sinju ključeve i rješenja za useljenje u 12 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Sinju ključeve i rješenja za useljenje u 12 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata. Ukupna površina stambenog prostora je 843 četvorna metra, vrijednost investicije je oko 5 milijuna kuna, a stanovi su uručeni hrvatskim ratnim vojnim invalidima s 30% do 60% invalidnosti.

Napominjući kako je stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida jedan od prioriteta ove Vlade potpredsjednica Kosor rekla je da je u tijeku dovršenje stambenog zbrinjavanja 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine, kojima će u rujnu ove godine biti dodijeljene dvije kuće u Splitu. Potpredsjednica Kosor rekla je kako će se nastaviti stambeno zbrinjavanje i drugih skupina hrvatskih ratnih vojnih invalida, a podsjećajući kako je u gradnji 295 stanova i u pripremi za gradnju još 263 stana najavila je skoru dodjelu 60 stanova u Slavonskom Brodu. Potpredsjednica Kosor također je najavila isplatu povrata duga u idućoj godini zbog neusklađivanja invalidnina i mirovina za 2003. godinu, u ukupnom iznosu preko 180 milijuna kuna.



Pisane vijesti