Potpredsjednica Vlade na uručenju ugovora o dodjeli financijskih sredstava udruzi slijepih i slabovidnih studenta Šismiš

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas Udruzi slijepih i slabovidnih studenata «Šišmiš» ugovor o dodjeli financijske potpore Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u iznosu od 130 tisuća kuna za provedbu projekta prijevoda obvezne studentske literature na Braillevo pismo u 2007. godini.

Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Udruge slijepih i slabovidnih studenata «Šišmiš» s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnsti, napomenuvši kako je ono i tijekom 2005. i 2006. godine financiralo projekt udruge prijevoda obvezne studentske literature na Braillevo pismo. Napomenuvši kako potpora ovom projektu treba biti jedan od prioriteta, izrazila je nadu kako će njegovo financiranje i u ovoj godini pomoći uspješnoj realizaciji studija slijepih i slabovidnih studenata, kao i njihovog kasnijeg lakšeg zapošljavanja. Istaknuvši kako će se tijekom 2007. godine, kao Godine jednakih mogućnosti, poduzimati razne aktivnosti u cilju unaprjeđenja uvjeta života za osobe s invaliditetom, potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je hrvatska Vlada ovog tjedna prihvatila Nacionalnu strategiju za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015. godine, a prošlog tjedna Hrvatski sabor je ratificirao Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom UN-a, čime se Republika Hrvatska svrstala među prve države koje su ratificirale ovaj dokument.

Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti već drugu godinu zaredom provodi i projekt osobnog asistenta za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditetom, u koji je tijekom 2006. godine bilo uključeno 78 osoba s invaliditetom, a u 2007. godini 176 osoba s invaliditetom.

Zahvalu potpredsjednici Kosor na dodijeljenim sredstvima uputio je predsjednik Udruge „Šišmiš“ Gordan Radić, a današnjem uručenju ugovora nazočili su i predstavnici Udruge studenata s tjelesnim invaliditetom „Korak“.



Pisane vijesti