Potpredsjednica Vlade otkrila spomen-obilježje u spomen na žrtve iz Domovinskog rata

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je danas u Ceriću, u Općini Nuštar, spomen-obilježje podignuto na mjestu masovne grobnice u spomen na 23 žrtve iz Domovinskog rata ekshumirane iz jedne masovne i 20 pojedinačnih grobnica na području Cerića.

ZAGREB, 2. kolovoza 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je danas u Ceriću, u Općini Nuštar, spomen-obilježje podignuto na mjestu masovne grobnice u spomen na 23 žrtve iz Domovinskog rata ekshumirane iz jedne masovne i 20 pojedinačnih grobnica na području Cerića.

Od ekshumiranih žrtava 11 osoba su bili hrvatski branitelji, a 12 osoba civili.

Spomen obilježje potpredsjednica Kosor otkrila je zajedno s ocem dvojice poginulih hrvatskih branitelja Jurom Nuićem, od kojih je jedan ekshumiran iz masovne grobnice u Ceriću, ističe se u priopćenju Ministarstva.

Izražavajući svoju sućut nazočnim članovima obitelji ekshumiranih žrtava Kosor je podsjetila kako se na popisu zatočenih i nestalih branitelja i civila iz Domovinskog rata još uvijek nalazi 1131 osoba, od čega na području Vukovarsko-srijemske županije još nije poznata sudbina 500 osoba.

Poručila je pritom kako će se potraga za njima nastaviti sve dok se ne rasvijetli i posljednja ljudska sudbina, te istaknula kako svi odgovorni za zločine moraju biti kažnjeni.

Potpredsjednica Kosor rekla je kako su do danas na području Republike Hrvatske otkrivena 143 mjesta masovnih grobnica, a postavljanjem ovog spomen-obilježja, 45. po redu, obilježava se 83. mjesto masovne grobnice.

Također je rekla kako je do danas ekshumirano 3585 osoba, pri čemu je 2991 osoba identificirana, navodi se u priopćenju Ministarstva.



Pisane vijesti