Potpredsjednica Vlade otvorila Desete sportske igre vetarana i dragovoljaca Domovinskog rata

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Zagrebu 10. Državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Zagrebu 10. Državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske. Natjecanje se održava uz financijsku potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske i pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor, a na njemu sudjeluje 1080 hrvatskih branitelja koji se natječu u sedam športskih disciplina.

Otvarajući natjecanje potpredsjednica Kosor ponovila kako se i ovom prigodom, u godini u kojoj slavimo i 10. obljetnicu oslobodilačke akcije «Oluja», prisjećamo svih hrvatskih branitelja bez kojih ne bi bilo samostalne, slobodne i europske Hrvatske. Domovinski rat bio je obrambeni, osloboditeljski i pravedan i nikome nećemo dopustiti da prekraja tu istinu, poručila je potpredsjednica Kosor. Također je poručila kako se zajedno treba boriti protiv podjele na dvije Hrvatske, misleći pritom na one obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila koje još nisu doznale sudbinu svojih najbližih.

Po otvorenju natjecanja potpredsjednica Kosor zajedno s predstavnicima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH položila je vijence u spomen na sve poginule branitelje u Domovinskog ratu ispred Središnjeg križa na Mirogoju, te ispred groba prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.



Pisane vijesti