Potpredsjednica Vlade otvorila memorijalni nogometni turnir u Vukovaru

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas na stadionu u Borovu Naselju 3. nogometni turnir «Memorijal vukovarskih branitelja».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas na stadionu u Borovu Naselju 3. nogometni turnir «Memorijal vukovarskih branitelja». Na tradicionalnom turniru juniora do 14 godina, koji se održava u Vukovaru od 23. do 25. lipnja, ove će godine nastupiti 16 prvoligaških i drugoligaških nogometnih sastava iz cijele Hrvatske. Turnir su organizirali Grad Vukovar, Hrvatski nogometni savez, Županijski nogometni savez Vukovarsko-srijemski i Hrvatski nogometni klub «Vukovar 91», pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor.

Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor poručila je kako se i na ovaj način prisjećamo svih hrvatskih branitelja, a posebno onih s popisa zatočenih i nestalih, njih još uvijek 1150, od kojih je najveći broj upravo s područja Vukovarsko-srijemske županije. Otvarajući turnir potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks simbolično su uručili nogometne lopte kapetanima prošlogodišnjeg kluba pobjednika i kluba domaćina, «Dinama» i «Vukovara 91».



Pisane vijesti