Potpredsjednica Vlade otvorila nove operacijske dvorane u KB Dubravi

Izgradnjom i opremanjem novih hibridnih operacijskih dvorankoje su prve takve vrste u ovom dijelu Europbit će omogućeno obavljanje najsloženijih kombiniranih zahvata intervencijske kardiologije i kardiovaskularne kirurgije.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, tri nove operacijske dvorane s Jedinicom intenzivne skrbi kardiokirurgije u Kliničkoj bolnici Dubrava, u Zagrebu.

Izgradnjom i opremanjem novih hibridnih operacijskih dvorana, koje su prve takve vrste u ovom dijelu Europe, bit će omogućeno obavljanje najsloženijih kombiniranih zahvata intervencijske kardiologije i kardiovaskularne kirurgije.

Istaknuvši kako današnje otvorenje novih operacijskih dvorana i Jedinice intenzivne skrbi kardiokirurgije predstavlja velik trenutak za Kliničku bolnicu Dubrava, ali i medicinu u Republici Hrvatskoj u cjelini, potpredsjednica Kosor zahvalila je svim djelatnicima KB Dubrava na požrtvovnom radu za opće dobro svih građana. Potpredsjednica Kosor istaknula je kako je vrijednost ove uložene investicije u KB Dubrava oko 60 milijuna kuna, a zajedno sa sličnim realiziranim projektom u Splitu i planiranim projektom u Osijeku, vrijednost ukupnih investicija iznosti će oko 100 milijuna kuna. Riječ je o finacijskim sredstvima iz Državnog proračuna RH i zajma Banke za razvoj Vijeća Europe. Potpredsjednica Kosor rekla je kako su povećana izdvajanja za zdravstvo jedan od priroriteta ove Vlade pa su u tom smislu i poduzeta ulaganja u navedene projekte.

Potpredsjednica Kosor zahvalila je svim djelatnicima KB Dubrava i na doprinosu u Domovinskom ratu, kada je samo iz KB Dubrava bilo angažirano 60 mobilnih timova na bojišnicama diljem Hrvatske. Također je zahvalila i sadašnjoj na skrbi za branitelje oboljele od PTSP-a koji se liječe u KB Dubrava.



Pisane vijesti