Potpredsjednica Vlade otvorila novouređene prostore Zavoda za dječju radiologiju Klinike za dječje bolesti «Zagreb»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas novouređene prostore Zavoda za dječju radiologiju Klinike za dječje bolesti «Zagreb».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas novouređene prostore Zavoda za dječju radiologiju Klinike za dječje bolesti «Zagreb». Za uređenje prostora Zavoda utrošeno je oko 7 milijuna kuna putem sredstava Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, financijskih sredstava Grada Zagreba i drugih donacija.
Potpredsjednica Kosor uputila je zahvalu svim incijatorima uređenja prostora Zavoda za dječju radiologiju, te svim liječnicima i ostalom medicinskom osoblju na skrbi za djecu koja su pacijenti Klinike. Istaknula je kako je sufinanciranjem uređenja prostora Zavoda hrvatska Vlada pokazala brigu za teško bolesnu djecu, te izrazila nadu kako će novougrađena oprema značajno pomoći u njihovom daljnjem liječenju. Također je dala potporu svim daljnjim projektima uređenja Klinike za dječje bolesti «Zagreb».
Potpredsjednica Kosor posjetila je potom, u povodu Božićnih i novogodišnjih blagdana, Odjel za solidne tumore, nad kojim je preuzela pokroviteljstvo, te darivala Odjel i djecu koja se nalaze na liječenju prigodnim poklonima i potrepštinama. Sredstva kojim su kupljeni darovi odvojena su od troškova predviđenih za blagdanske čestitke Ministarstva.
Ravnatelj Klinike za dječje bolesti prim. dr. Ivan Fattorini uputio je zahvalu potpredsjednici Kosor na posjetu i dodijeljenim darovima.




Pisane vijesti