Potpredsjednica Vlade otvorila novu zgradu gimnazije u Koprivnici

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Koprivnici, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, novu zgradu gimnazije „Fran Galović“ i novu sportsku dvoranu. Nova zgrada gimnazije „Fran Galović“ i prateća sportska dvorana prvi su objekti te vrste izgrađeni u Republici Hrvatskoj po modelu javno-privatnog partnerstva, u kojem je Koprivničko-križevačka županija sudjelovala sa 61% investicije, a Grad Koprivnica s 39% investicije.

Čestitajući Koprivničko-križevačkoj županiji i Gradu Koprivnici na uspjehu u dovršenju ovog projekta koji je nastao po modelu javno-privatnog partnerstva, pokrenutog u mandatu ove Vlade, potpredsjednica Kosor rekla je kako će Vlada davati potporu i svim ostalim tijelima lokalne uprave i samouprave koja rade na projektima po ovom modelu.

Potpredsjednica Kosor izrazila je uvjerenje kako će novootvorena zgrada gimnazije i nova sportska dvorana u Koprivnici biti mjesto stjecanja novih znanja, a posebno zadovoljstvo izrazila je činjenicom da su objekti prilagođeni osobama s invaliditetom.

Potpredsjednica Kosor rekla je kako je Vlada u ovom mandatu dala prioritet obrazovanju, tako da su od 2003. godine ulaganja u obrazovanje i znanost povećana za oko 3 milijarde kuna. Podsjetila je kako su u mandatu ove Vlade 253 školska objekta obnovljena ili dograđena, a 260 školskih objekata se planira graditi. Napomenula je kako je Vlada od ove školske godine osigurala besplatne udžbenike i prijevoz, za što je ove godine izdvojeno oko 450 milijuna kuna. Također je rekla kako su u dosadašnjem mandatu pokrenuti i drugi važni projekti u području znanosti i obrazovanja, od uvođenja HNOS-a do primjene Bolonjskog procesa, a sve u svrhu stvaranja Hrvatske kao zemlje znanja.



Pisane vijesti