Potpredsjednica Vlade otvorila radove na izgradnji vodoopskrbnog sustava visoke zone Vrbnika

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosokao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadersimbolično je danas, u povodu Dana Općine Vrbnik i Dana zaštitnika župe - Sv. Ivana Krstiteljotvorila radove na izgradnji vodoopskrbnog sustava visoke zone Vrbnika.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, simbolično je danas, u povodu Dana Općine Vrbnik i Dana zaštitnika župe - Sv. Ivana Krstitelja, otvorila radove na izgradnji vodoopskrbnog sustava visoke zone Vrbnika. Cilj izgradnje vodoopskrbnog sustava visoke zone Vrbnika, te naselja Risika i Garica je dovođenje vode u naselja koja nemaju pitku vodu iz vodoopskrbnog sustava i poboljšanje vodoopskrbe visoke zone Vrbnika. U prvoj fazi realizacije ovog projekta izgradit će se vodoopskrbni sustav za naselja Risika i Garica, a u drugoj fazi realizacije projekta ovaj će se izdvojeni sustav povezati sa postojećim sustavom vezanim na izvorište Ponikve i omogućit će se transport vode do Vrbnika, te izgraditi ostatak mjesne vodovodne mreže. Rok za izvršenje radova je 27 mjeseci, a ukupna vrijednost investicije je 13,5 milijuna kuna. Financijsku konstrukciju zatvaraju Općina Vrbnik s 5,5 milijuna kuna i sredstva iz Koncepcije razvoja vodoopskrbe na otoku Krku s 8 milijuna kuna, od čega se Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka obvezalo uložiti 2 milijuna kuna, a 1 milijun kuna Primorsko-goranska županija.
Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor rekla je kako sudjelovanjem i u ovom projektu hrvatska Vlada nastavlja s provođenjem projekata namijenjenih otočnim područjima, a realizacijom ovog projekta stvorit će se preduvjeti za daljnji razvoj same Općine Vrbnik.
Prije simboličnog otvorenja radova potpredsjednica Kosor nazočila je u Crkvi uznesenja Marijina u Vrbniku koncelebriranoj Svetoj misi u kojoj je sudjelovao i krčki biskup Valter Župan.




Pisane vijesti