Potpredsjednica Vlade otvorila u Koprivnici Savjetovalište za djecu, mladež, brak i obitelj

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Koprivnici Savjetovalište za djecu, mladež, brak i obitelj.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Koprivnici Savjetovalište za djecu, mladež, brak i obitelj. Za potrebe osnivanja Savjetovališta u Koprivnici, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti je osiguralo 220.000,00 kuna, Koprivničko-križevačka županija 50.000,00 kuna, a Grad Koprivnica potreban prostor i njegovo uređenje.

Otvarajući Savjetovalište potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo načinom suradnje Ministarstva, Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice pri otvaranju i ovog Savjetovališta te izrazila nadu kako će ovakva savjetovališta do kraja mandatnog razdoblja biti otvorena u svim županijskim središtima. Naglašavajući kako su do danas s radom započela Savjetovališta u Splitu, Dubrovniku, Karlovcu, Vinkovcima, Šibeniku i Krapini izrazila je zadovoljstvo što se u pokretanju i realizaciji projekta osnivanja Savjetovališta - budućih obiteljskih centara, stalno pokazuje dobra suradnja županija i gradova u kojima su dosada otvorena i u kojima je planirano njihovo otvaranje. Poručila je kako je osnovna svrha ovakvih Savjetovališta da se na konkretan način rješavaju konkretni problemi u obitelji, posebice obitelji suočenih s problemima ovisnosti, ali i obitelji s djecom s posebnim potrebama, te podsjetila i na nedavno pokrenut projekt Ministarstva - uvođenja osobnog asistenta za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.



Pisane vijesti