Potpredsjednica Vlade položila vijenac ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima s područja Maksimira

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, u povodu blagdana Svih Svetih, položila je danas zajedno s predsjednikom udruge „Zdrug hrvatskih branitelja“ Mladenom Pevecom vijenac i zapalila svijeću ispred spomen obilježja podignutog u sjećanje na poginule hrvatske branitelje s područja Maksimira na zagrebačkom Trgu maksimirskih branitelja. Spomen-obilježje na kojem su upisana imena 50 hrvatskih branitelja s područja gradske četvrti Maksimir poginulih u Domovinskom ratu podigla je 1999. godine udruga „Zdrug hrvatskih branitelja“.

Potpredsjednica Kosor razgovarala je s predsjednikom udruge „Zdrug hrvatskih branitelja“ Mladenom Pevecom i ostalim članovima udruge, te im zahvalila na doprinosu u Domovinskom ratu, inicijativi za podizanje spomen-obilježja i njegovom dosadašnjem očuvanju.

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako se na današnji dan prisjećamo svih hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote u obrani Republike Hrvatske, kao i svih 1.105 hrvatskih branitelja i civila koji se još uvijek nalaze na popisu zatočenih i nestalih osoba iz Domovinskog rata.



Pisane vijesti