Potpredsjednica Vlade primila je predsjednika Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravka Marića.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas predsjednika Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravka Marića.

Predsjednik Organizacijskog odbora Zdravko Marić upoznao je potpredsjednicu Kosor s tijekom održavanja 11. Sportskih igara mladih, nad kojima je ove godine pokroviteljstvo preuzeo predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader. Istaknuo je pritom kako na ovogodišnjim sportskim natjecanjima sudjeluje oko 38 tisuća djece i mladeži iz čitave Hrvatske, te uputio poziv potpredsjednici Kosor na svečano zatvaranje igara 15. rujna u Splitu, koji je ona prihvatila. Zdravko Marić upoznao je potpredsjednicu Kosor i s planiranim proširenjem aktivnosti Sportskih igara mladih na susjedne zemlje regije, u čemu je dobio i potporu institucija Europske unije, rekavši kako je pokroviteljstvo nad idućim Sportskim igrama mladih prihvatio Oli Rehn, povjerenik Europske komisije za proširenje Europske unije.

Potpredsjednica Kosor dala je, u ime hrvatske Vlade, punu potporu održavanju Sportskih igara mladih. Gospodina Marića izvijestila je i o provedbi Kampanje Vijeća Europe «Svi različiti - svi jednaki», čiji je koordinator provedbe u Republici Hrvatskoj Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Napomenuvši kako se i ovom Kampanjom promiču vrijednosti međusobne tolerancije i poštivanja različitosti, kakvo je primjerice i promicanje uključivanja u sportske aktivnosti djece s invaliditetom, potpredsjednica Kosor dogovorila je s gospodinom Marić provođenje ove Kampanje i u sklopu Sportskih igara mladih.



Pisane vijesti