Potpredsjednica Vlade primila košarkašku reprezentaciju koja je nastupila na Ljetnim OI 1992 u Barceloni

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas, u ime predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, članove hrvatske košarkaške reprezentacije koja je 1992. godine nastupila na Ljetnim olimpijskim igrama u Barceloni. Prijem je organiziran u povodu obilježavanja 15. obljetnice prvog nastupa hrvatske košarkaške reprezentacije na Ljetnim olimpijskim igrama i prvog nastupa jedne športske reprezentacije Republike Hrvatske na Ljetnim olimpijskim igrama. Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije iz 1992. godine ujedno će večeras, po prvi puta ponovno okupljeni nakon smrti kapetana reprezentacije Dražena Petrovića, odigrati humanitarnu utakmicu s hrvatskom veteranskom košarkaškom reprezentacijom, u svrhu prikupljanja financijskih sredstava za Udrugu roditelja djece oboljele od solidnih tumora krijesnice“.

Potpredsjednica Kosor zahvalila je članovima košarkaške reprezentacije na svim postignutim športskim uspjesima kojima su ušli u povijest športa i pronijeli ime samostalne Hrvatske u svijetu. Također se prisjetila i sjajnih uspjeha tragično preminulog kapetana hrvatske košarkaške reprezentacije i velikana hrvatskog športa Dražena Petrovića. Posebnu zahvalu uputila im na organizaciji večerašnje humanitarne utakmice čiji je prihod namijenjen Udruzi „Krijesnice“. Istaknula je pritom kako i osobno surađuje te pomaže u radu Udruge „Krijesnice“, a osim toga prihvatila je i trajno pokroviteljstvo nad Onkološkim odjelom Klinike za dječje bolesti Zagreb gdje se liječe djeca oboljela od solidnih tumora.

U ime nazočnih zahvalu na prijemu uputio je Petar Skansi koji je potpredsjednici Kosor simbolično darovao dres s oznakama kapetana hrvatske košarkaške reprezentacije Dražena Petrovića.



Pisane vijesti