Potpredsjednica Vlade s austrijskom ministricom za socijalnu sigurnosgeneracije i zaštitu potrošača

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas u Lisabonu, tijekom svog sudjelovanja na 28. zasjedanju Konferencije ministara nadležnih za obiteljska pitanjs austrijskom ministricom za socijalnu sigurnosgeneracije i zaštitu potrošača Ursulom Haubner.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas u Lisabonu, tijekom svog sudjelovanja na 28. zasjedanju Konferencije ministara nadležnih za obiteljska pitanja, s austrijskom ministricom za socijalnu sigurnost, generacije i zaštitu potrošača Ursulom Haubner.

Potpredsjednica Kosor zahvalila je ministrici Haubner na sudjelovanju predstavnika njezinog ministarstva na prošlotjednom okruglom stolu koji je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u povodu Međunarodnog dana obitelji, organiziralo u suradnji s Vijećem za obitelj Hrvatske biskupske konferencije. Ministrica Haubner upoznala je potpredsjednicu Kosor s radom svog ministarstva, istaknuvši pritom kako ono uz politički uključuje i gospodarski segment, te joj dala svoju punu podršku i potporu u radu.

Prenoseći ministrici Haubner pozdrave predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera i zahvale austrijskoj Vladi na potpori Hrvatskoj za početak pregovora u procesu pristupanja Europskoj uniji, potpredsjednica Kosor izrazila je nadu za daljnjom konkretnom suradnjom dvaju ministarstava. Potpredsjednica Kosor uputila je također zahvalu austrijskoj Vladi i austrijskom narodu za svu političku i humanitarnu pomoć u najtežim ratnim vremenima. Napominjući kako je po prvi puta u mandatu ove hrvatske Vlade osnovano ministarstvo koje obuhvaća obitelj, branitelje i međugeneracijsku solidarnost, rekla je da su pritom uzimana u obzir mnogobrojna pozitivna iskustva drugih država pa tako i Austrije.

Potpredsjednica Kosor i ministrica Haubner na sastanku su razgovarali i o mogućnostima suradnje na području razvoja projekata za invalidne osobe, mladež i djecu. Potpredsjednica Kosor upoznala je ministricu Haubner s projektima Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i hrvatske Vlade u tom području, kao i skorom dovršetku Nacionalne populacijske politike kojoj je za cilj daljnje smanjenje negativnog demografskog trenda. Potpredsjednica Kosor uputila je ministrici Haubner i poziv za službeni posjet Hrvatskoj, što je ona i prihvatila, kako bi se dogovorili o konkretnim oblicima suradnje.



Pisane vijesti