Potpredsjednica Vlade s izaslanstvom Međunarodne lige humanista

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s izaslanstvom Međunarodne lige humanista.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s izaslanstvom Međunarodne lige humanista.

Predstavnici Međunarodne lige humanista uputili su potpredsjednici Kosor zahvalu za njezinu nazočnost i pokroviteljstvo Vlade RH nad Svjetskim kongresom Međunarodne lige humanista na temu «Humanizam, svjetski mir i globalizacija», održanog od 24. do 25. listopada 2005. godine u Dubrovniku. Istaknuli su kako je u pripremi i izrada zbornika sa svim izlaganjima sudionika Svjetskog kongresa, upoznali ju s tada donesenom odlukom Međunarodne lige humanista o osnivanju Međunarodnog univerziteta Međunarodne lige humanista te inicijativama o stavljanju Interuniverzitetskog centra u Dubrovniku te Andragoškog centra u zagrebu pod okrilje Međunarodne lige humanista.

Prof. dr. Zijad Pašić, ministar obrazovanja i znanosti Federacije BiH i predsjednik Odbora za obrazovanje i znanost Međunarodne lige humanista uručio je potpredsjednici Odluku o proglašenju počasnom predsjednicom Međunarodnog odbora humanista za zaštitu djece i obitelji od zlouporabe i nasilja, donesenu tijekom održavanja Svjetskog kongresa u Dubrovniku, kojom se naglašava kako je «postala u svojoj zemlji poznata kao nepokolebljivi borac za dostojanstvo i prava onih kojima su ona oduzeta, pogažena ili na bilo koji način uskraćena. Svojim stalnim angažiranjem na zaštiti prava slabih postala je zaštitnik, buditelj savjesti uspavanih dužnosnika koji su dužni štititi dostojanstvo svake osobe. Postala je osoba kojoj se vjeruje. Postala je metaforom istine i pravde. Zaštitnik djece bez obitelj. Branitelj obitelji – od svih oblika zlouporabe i nasilja - osoba dijaloga.»

Potpredsjednica Kosor uputila je zahvalu predstavnicima Međunarodne lige humanista na dodijeljenom priznanju, istaknuvši kako će ga i u svakom svom budućem radu, posebice u borbi protiv nasilja u obitelji i nad djecom nastojati opravdati u pogledu zaštite ljudskih prava.

Predstavnici Međunarodne lige humanista zatražili su od potpredsjednice Kosor pokroviteljstvo nad planiranim savjetodavnim skupom u Zagrebu pod nazivom «Zaštita prava onih kojima su prava uskraćena», a također su joj uputili poziv za posjet Sarajevu, gradu koji je od 1998. godine sjedište Međunarodne lige humanista, što je ona i prihvatila.



Pisane vijesti