Potpredsjednica Vlade s predsjednikom Svjetskog rukometnog saveza Moustafom

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predsjednikom Svjetskog rukometnog saveza dr. Hassanom Moustafom i izaslanstvom Hrvatskog rukometnog saveza. Na sastanku se razgovaralo o kandidaturi Republike Hrvatske za održavanje Svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce u 2009. godini.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predsjednikom Svjetskog rukometnog saveza dr. Hassanom Moustafom i izaslanstvom Hrvatskog rukometnog saveza. Na sastanku se razgovaralo o kandidaturi Republike Hrvatske za održavanje Svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce u 2009. godini.

Potpredsjednica Kosor rekla je kako je hrvatska Vlada svojom suglasnošću, nizom važnih odluka i financijskom potporom Hrvatskom rukometnom savezu za kandidaturu dala jasnu potporu održavanju Svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce u Hrvatskoj u 2009. godini, te napomenula kako će se ta potpora nastaviti i u budućnosti. Podsjećajući kako je rukomet u Hrvatskoj iznimno cijenjen šport, poručila je kako je i to jamstvo uključenja lokalne uprave i samouprave u organizaciju Svjetskog rukometnog prvenstva ukoliko Hrvatska bude izabrana za domaćina prvenstva 2009. godine.

Predsjednik Svjetskog rukometnog saveza dr. Hassan Moustafa izrazio je zadovoljstvo ozbiljnošću hrvatske kandidature, slažući se s ocjenama o važnosti rukometa kao športa u Hrvatskoj. Pritom je napomenuo kako o tome najbolje svjedoče dosad ostvareni rezultati hrvatskih rukometaša.

Predstavnici Hrvatskog rukometnog saveza upoznali su tijekom sastanka potpredsjednicu Kosor i predsjednika Svjetskog rukometnog saveza s mogućim planovima izgradnje novih športskih objekata, ističući pritom kako je Republika Hrvatska i sa već postojećim objektima u visokom vrhu športsko-rukometnih standarda.



Pisane vijesti