Potpredsjednica Vlade s predstavnicama prve hrvatske ženske himalajske ekspedicije «Chu Oyu 2007»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske Jadranka Kosor primila je danas predstavnice prve hrvatske ženske himalajske ekspedicije «Chu Oyu 2007» koja je prošlog mjeseca osvojila šesti vrh u svijetu Chu Oyu, s visinom od 8.201 metra, te time postala četvrta ženska alpinistička ekspedicija u svijetu koja je osvojla planinski vrh viši od 8.000 metara.

Predstavnice prve hrvatske ženske himalajske ekspedicije uručile su potpredsjednici Kosor i hrvatskoj Vladi zahvalnicu za pomoć u uspješnoj izvedbi ekspedcijie, koju je Vlada financijski i poduprla. Potpredsjednica Kosor uputila je svim članicama ekspedicije još jednom svoje čestitke na ovom iznimnom uspjehu, posebno napomenuvši kako su njime pridonijele promicanju ravnopravnosti žena, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

Predstavnice ekspedicije upoznale su potpredsjednicu Kosor s tijekom ekspedicije i izradom dokumentarnog filma o ekspediciji, te budućim planiranim aktivnostima vezanim uz uspon na Mount Everest u proljeće 2009. godine, u čemu im je ona dala punu potporu i ponudila potrebnu pomoć hrvatske Vlade.



Pisane vijesti