Potpredsjednica Vlade sastala se sa županom Međimurske županije Josipom Posavcem.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas sa županom Međimurske županije Josipom Posavcem. Sastanku je nazočio i Neno Antončić, voditelj Uprave «Tijara International» d.o.o. iz Štrigove, tvornice za proizvodnju voćnih brandya.

Na sastanku se razgovaralo o uspostavi suradnje tvornice «Tijara International» s braniteljskim zadrugama iz čitave Hrvatske koje uzgajaju sve vrste voća i koje bi mogle postati stalni dobavljači tvornice. Potpredsjednica Kosor dala je punu potporu razvoju ovakvog načina suradnje istaknuvši kako bi se njome postigao siguran plasman proizvoda braniteljskih zadruga, a zadovoljstvo je izrazila i činjenicom što su proizvodi tvornice «Tijara International» u cijelosti namijenjeni izvozu. U tom smislu, na inicijativu potpredsjednice Kosor, za idući tjedan je dogovoren sastanak predstavnika tvornice «Tijara International» i braniteljskih zadruga u cilju započinjanja međusobne suradnje.

Potpredsjednica Kosor, koja je i predsjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Vlade RH, razgovarala je sa županom Posavcem o stanju u romskim naseljima na području Međimurske županije. Izrazivši zadovoljstvo postignutim napretkom u dijelu infrastrukturnog uređenja i legalizacije romskih naselja potpredsjednica Kosor dogovorila je sa županom Posavcem u rujnu ove godine posjet prostoru nekadašnjeg romskog naselja Donja Dubrava, te pripadnicima romske nacionalne manjine koji su iz naselja izmješteni, te zbrinuti u zidanim objektima na području Donje Dubrave.



Pisane vijesti