Potpredsjednica Vlade u akciji Kupujmo hrvatsko budimo kroativni

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Jadranka Kosor sudjelovala je danas u Zagrebu u akciji Hrvatske gospodarske komore «Kupujmo hrvatsko – budimo kroativni». Ovo je već deseta godina u kojoj Hrvatska gospodarska komora putem akcije «Kupujmo hrvatsko» promovira kvalitetne hrvatske proizvode, nositelje znakova «Izvorno hrvatsko» i «Hrvatska kvaliteta».

Potpredsjednica Kosor tom je prigodom sudjelovala u promociji hrvatske poslovne torbe «Tkanice», koju izrađuje tkalačka zadruga «Tkanica» iz Knina. Ova tkalačka zadruga okuplja pretežito nezaposlene žene, a u promicanju i razvoju rukotvorstva aktivno surađuje s Udrugom za promicanje i očuvanje tradicijske kulture «Petrine pletilje» iz Zagreba. Poslovna torbica «Tkanica» rezultat je uspješnog povezivanja tradicijskog bogatstva tekstilnih etno motiva tkanice s područja Šibensko-kninske županije i sjeverne Dalmacije s modernim dizajnom proizvoda, u cilju kreiranja njegove visoke uporabne i suvenirske vrijednosti.

Potpredsjednica Kosor dala je potporu akciji „Kupujmo Hrvatsko - budimo kroativni“ kao i svim hrvatskim poduzetnicima koji svojim kvalitetnim proizvodima pridonose gospodarskom razvoju Hrvatske. Izrazila je zadovoljstvo djelovanjem Tkalačke zadruge «Tkanica» i Udruge za promicanje i očuvanje tradicijske kulture «Petrine pletilje» u stvaranju izvornih hrvatskih proizvoda, posebice što se na ovaj način zapošljava i velik broj žena.



Pisane vijesti