Potpredsjednica Vlade u Kninu u povodu Dana Grada

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Kninu ugovore o darovanju 26 kuća i stanova temeljem Uredbe o darovanju kuća i stanova u vlasništvu Republike Hrvatske na području posebne državne skrbi hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Kninu ugovore o darovanju 26 kuća i stanova temeljem Uredbe o darovanju kuća i stanova u vlasništvu Republike Hrvatske na području posebne državne skrbi hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor rekla je kako je uručenjem ovih ugovora započelo provođenje Uredbe koju je hrvatska Vlada donijela prošle godine u povodu 10. obljetnice vojno-redarstvene akcije «Oluja». Napomenula je kako provođenjem ovog važnog programa hrvatska Vlada pokazuje svoju stalnu skrb i brigu za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, a posebice za one nastanjene na područjima posebne državne skrbi.

Potpredsjednica Kosor nazočila je potom, u povodu Dana Grada Knina i Dana zaštitnika Grada Sv. Ante, svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Knina. Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor istaknula je kako se upravo u Kninu, gradu simbolu oslobođenja Hrvatske, svi zajedno prisjećamo istine o Domovinskom ratu i doprinosu svih hrvatskih branitelja. Istaknuvši kako je hrvatska Vlada dosad davala potporu svim razvojnim projektima u Gradu Kninu, od otvaranja Veleučilišta, poticanja zapošljavanja stanovništva i razvoja gospodarstva, potpredsjednica Kosor poručila je kako će se ta potpora nastaviti i u budućnosti kako bi Knin bio i ostao grad u kojem njegovi stanovnici žive dostojno i dostojanstveno.

Predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata djelatnika «Podravke» Mladen Pavković i predsjednik Hrvatskog generalskog zbora general Marinko Krešić uručili su na kraju svečane sjednice gradonačelnici Grada Knina Josipi Rimac i predsjedniku Gradskog vijeća Grada Knina Željku Šimurcu, priznanje «Knin – grad junak Domovinskog rata». Priznanje je uručeno u ime udruga proisteklih iz Domovinskog rata i pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor, a Gradu Kninu je uručeno kao prvom od previđenih 30 gradova.



Pisane vijesti