Potpredsjednica Vlade u posjetu Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila juoči Svjetskog dana djece oboljele od malignih oboljenja – 15. veljačOdjel za solidne tumore Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je, uoči Svjetskog dana djece oboljele od malignih oboljenja – 15. veljače, Odjel za solidne tumore Klinike za dječje bolesti Zagreb. Prilikom posjeta potpredsjednici Kosor predstavljeni su medicinski aparati i oprema kupljeni od njezine osobne donacije Odjelu, a potom je uručila darove za djecu koja se nalaze na liječenju. Posjetu je bio nazočan i predsjednik Udruge roditelja djece oboljele od solidnih tumora «Krijesnice» Zoran Mitrović.

Potpredsjednica Kosor potpisala je u travnju 2005. godine, s ravnateljem Klinike za dječje bolesti prim. dr. Ivanom Fattorinijem, izjavu o svom trajnom pokroviteljstvu nad Odjelom za solidne tumore, a prilikom i ovog posjeta napomenula je kako i dalje nastaviti pružati svu moguću pomoć i potporu Odjelu. Također je istaknula kako će, upravo uoči Svjetskog dana djece oboljele od malignih oboljenja, Vlada Republike Hrvatske na svojoj sutrašnjoj sjednici predložiti da 15. veljače postane i Nacionalni dan djece oboljele od malignih oboljenja. Podsjetila je kako Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti aktivno surađuje s udrugama roditelja djece oboljele od solidnih tumora «Krijesnice» iz Zagreba i «Sanus» iz Splita, a udruzi «Krijesnice» u listopadu prošle godine dodijeljen je na korištenje i stan u državnom vlasništvu. Riječ je, naime, o stanu u državnom vlasništvu koji je na inicijativu potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor Vlada dodijelila na korištenje članovima Udruge roditelja djece oboljele od solidnih tumora koji žive izvan Zagreba, a čija se djeca nalaze na liječenju na Odjelu za solidne tumore, Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti prim. dr. Ivan Fattorini zahvalio je potpredsjednici Kosor, kao trajnoj pokroviteljici, na posjetu i svoj dosadašnjoj pomoći Odjelu za solidne tumore.



Pisane vijesti