Potpredsjednica Vlade u Solinu na otvorenju spomen-sobe poginulim braniteljima i otvorenju ceste i mosta dr. Franje Tuđmana

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, u Solinu gdje je u povodu predstojećeg Dana Grada Solina otvorila spomen-sobu poginulim braniteljima, novoizgrađeni Most dr. Franje Tuđmana i prateću ulicu, a sudjelovala je i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Solina.

Otvarajući spomen-sobu uređenu u spomen na 33 poginula branitelja iz Domovinskog rata s područja Solina potpredsjednica Kosor istaknula je kako je Domovinski rat bio pravedan, obramben i osloboditeljski, te kako su upravo hrvatski branitelji, na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, najzaslužniji za stvaranje slobodne i samostalne Hrvatske. Zahvalila je pritom Gradu Solinu i Udruzi roditelja poginulih branitelja, čija je i sama počasna članica, na otvorenju ove spomen-sobe napomenuvši kako je njezinim uređenjem dat doprinos u borbi protiv zaborava istine o Domovinskom ratu i ostavljen trajan trag u sjećanju na poginule branitelje s područja Solina. Potpredsjednica Kosor također je za 29. rujna najavila održavanje ovogodišnjeg hodočašća hrvatskih branitelja i njihovih obitelji u Solinu. Nazočne su pozdravili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Solina Kajo Bućan te predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Dalibor Celebić, a spomen-sobu blagoslovio je župnik župe Gospe od otoka don Vinko Sanader. Potpredsjednica Kosor položila je vijenac i zapalila svijeću ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Gospinom otoku, a vijence su položila i izaslanstva Splitsko-dalmatinske županije, Grada Solina te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Potpredsjednica Kosor otvorila je tijekom boravka u Solinu Most dr. Franje Tuđmana te prateću Ulicu dr. Franje Tuđmana. Most dr. Franje Tuđmana premošćuje rukavac rijeke Jadro, a ukupna vrijednost investicije iznosila je oko 12 milijuna kuna. Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo što je i hrvatska Vlada pomogla u realizaciji ovog projekta, te napomenula kako Vlada kontinuirano provodi aktivnosti u cilju ravnomjernog razvoja čitave Hrvatske.



Pisane vijesti