Potpredsjednica Vlade u u palači "Dverce" ugostila sudionike 39. međunarodne smotre folklora

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Vijeća Međunarodne smotre folklora Jadranka Kosor i član zagrebačkoga Gradskog poglavarstva Duško Ljuština ugostili su danas, posljednjega dana 39. međunarodne smotre folklora, u palači "Dverce" sudionike te priredbe.

ZAGREB, 24. srpnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i predsjednica Vijeća Međunarodne smotre folklora Jadranka Kosor i član zagrebačkoga Gradskog poglavarstva Duško Ljuština ugostili su danas, posljednjega dana 39. međunarodne smotre folklora, u palači "Dverce" sudionike te priredbe.

Uručujući zahvalnice predstavnicima 29 folklornih skupina i solo-izvođača iz Hrvatske i 18 iz inozemstva, Jadranka Kosor je rekla kako "samo čuvanjem vlastite tradicije i kulture o tome tko smo i što smo, možemo ići dalje". Posebice je zahvalila folklorašima što su u Zagreb donijeli ljepotu, ples i ljubav prema vlastitim korijenima. Ujedno je obećala da će Vlada pomoći organizirati sljedeću, 40. smotru folklora.

Izražavajući zahvalnost u ime grada Zagreba, Duško Ljuština je rekao da su folkloraši u protekla četiri dana, koliko Smotra traje, svojim nastupima znatno obogatili kulturnu ponudu grada u kojoj nisu uživali samo Zagrepčani, nego i mnogobrojni turisti.

Sudionici Smotre domaćinima su uručili prigodne darove, vezane uz tradiciju svojega kraja.

Ovogodišnja 39. međunarodna smotra folklora bila je posvećena folkloru sjeveroistočne Hrvatske i običajima Hrvata na širemu panonskom području.



Pisane vijesti