Potpredsjednica Vlade u zagrebačkom naselju Kozari putevi

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas u zagrebačkom naselju Kozari putevi blagoslovu križa I spomen-ploče podignutih u spomen na hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu. Križ I spomen-ploču podigli su prognani i raseljeni Hrvati iz Kotor Varoši, iz Bosne i Hercegovine, a današnju svečanost organizirali su u suradnji s Udrugom zagrebačkih branitelja Vukovara. Sva sredstva prikupljena tijekom današnje športsko-kulturno-umjetničke manifestacije bit će donirana za obnovu crkve Sv. Franje Asiškog u kotorvaroškoj župi Vrbanjci.

Nakon blagoslova potpredsjednica Kosor položila je podno križa vijenac u spomen na sve poginule branitelje Domovinskog rata, a vijence su položili i predstavnici udruga prognanih i raseljenih Hrvata iz Kotor Varoši, Udruge HVIDR-e HVO Kotor Varoš, te Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara.

Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor zahvalila je svim Hrvatima prognanim i raseljenim iz Kotor Varoši što podizanjem i ovog križa odaju počast i zahvalu svim hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu, napomenuvši kako su oni najzaslužniji za stvaranje slobodne, samostalne i europske Hrvatske. Svim Hrvatima iz Kotor Varoša potpredsjednica Kosor zahvalila je i na snazi i odlučnosti koju su pokazali tijekom rata i progonstva, te na taj način pronijeli istinu o stradanju Hrvata u Bosni i Hercegovini.



Pisane vijesti