Potpredsjednica Vlade uputila brzojav sućuti obitelji dr. Juraja Njavro u povodu njegove smrti

Poštovana obitelji Njavro,
«S velikom tugom primila sam vijest o smrti Vašeg voljenog supruga i oca dr. Juraja Njavre. Vi ste izgubili voljenu osobu, čiji gubitak ostavlja neizrecivu bol, a Hrvatska je izgubila humanistu, liječnika, branitelja, osobu koja se brinula za čovjeka i njegovu sudbinu, osobu koja je po cijenu svoga života spašavala druge živote i dijelila sudbinu ratnog Vukovara.
Dr. Njavru pamtit ćemo kao zapovjednika ratnog saniteta Vukovara u najtežim trenucima stvaranja Hrvatske države, pamtit ćemo ga kao zastupnika u Hrvatskom saboru, ministra zdravstva i ministra hrvatskih branitelja. I nakon završetka Domovinskog rata dr. Njavro je, kao predsjednik Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990. – 1991. ostao dosljedan u borbi za očuvanje istine o Domovinskom ratu. Njegovo djelovanje za dobrobit svih hrvatskih branitelja i njihovih obitelji nikada neće biti zaboravljeno.
U ovim teškim trenucima za Vašu obitelj, sve nas koji smo ga poznavali cijenili i voljeli, za Hrvatsku, primite izraze iskrene i duboke sućuti.


Jadranka Kosor, dipl. iur.
potpredsjednica Vlade i
ministrica obitelji, branitelja i
međugeneracijske solidarnosti”




Pisane vijesti