Potpredsjednica Vlade uručila ključeve automobila 100%-tnim HRVI u Svetoj Nedelji

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Svetoj Nedelji ključeve automobila «Citroen C5» četrdeset i dvojici 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupinkoji to pravo po prvi put ostvaruju od strane Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Svetoj Nedelji ključeve automobila «Citroen C5» četrdeset i dvojici 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine, koji to pravo po prvi put ostvaruju od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Od uručenih automobila na njih 15 izvršene su prilagodbe za osobe s invaliditetom, prema vrsti invaliditeta i zahtjevima hrvatskih ratnih vojnih invalida kojima su uručeni.
Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako je s ovom dodjelom u 2006. godini uručeno 107 automobila za 100%-tne HRVI I. skupine, a tokom čitave godine predviđena je isporuka ukupno 141 automobila, ukupne vrijednosti preko 13 milijuna kuna. Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je Ministarstvo tijekom 2005. godine dodijelilo 148 automobila za 100%-tne HRVI I. skupine, uz 44 automobila dodijeljena u 2004. godini.
Istaknuvši kako je briga za 100%-tne HRVI I. skupine prioritetna, potpredsjednica Kosor podsjetila je i na nedavno započetu provedbu programa liječenja 100%-tnih HRVI I. skupine u hiperbaričnoj komori u Splitu, kao i na dovršenje stambenog zbrinjavanja 100%-tnih HRVI I. skupine izgradnjom još dvaju kuća u Splitu.




Pisane vijesti