Potpredsjednica Vlade uručila ključeve stana predstojniku Klinike za dječje bolesti Zagreb i predsjedniku Udruge roditelja djece oboljele od solidnih tumora «Krijesnice»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosopovodom početka obilježavanja Dječjeg tjedna u Republici Hrvatskouručila je ključeve stana predstojniku Klinike za dječje bolesti Zagreb prim. dr. Ivanu Fatoriniju i predsjedniku Udruge roditelja djece oboljele od solidnih tumora «Krijesnice» Zoranu Mitroviću.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, povodom početka obilježavanja Dječjeg tjedna u Republici Hrvatskoj, uručila je ključeve stana predstojniku Klinike za dječje bolesti Zagreb prim. dr. Ivanu Fatoriniju i predsjedniku Udruge roditelja djece oboljele od solidnih tumora «Krijesnice» Zoranu Mitroviću. Riječ je o stanu u državnom vlasništvu koji je na inicijativu potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor Vlada dodijelila na korištenje članovima Udruge roditelja djece oboljele od solidnih tumora koji žive izvan Zagreba, a čija se djeca nalaze na liječenju na Odjelu za solidne tumore, Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici.

Zaželjevši svim roditeljima ugodan boravak u dodijeljenom stanu i brzo ozdravljenje djece potpredsjednica Kosor istaknula je kako se na ovaj način ispunjava obećanje dano prilikom preuzimanja njezinog trajnog pokroviteljstva nad Odjelom za solidne tumore Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Predsjednik Udruge Zoran Mitrović upućujući zahvalu Vladi na dodijeljenom stanu istaknuo je i postojanje dobre suradnje Udruge i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, koje je ovoga ljeta financijski poduprlo rad dječjeg kampa u Fužinama za djecu oboljelu od solidnih tumora.



Pisane vijesti