Potpredsjednica Vlade uručila kuću 100%-tnom HRVI-u u Varaždinu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Varaždinu Ugovor o darovanju kuće Davoru Hajdukoviću, 100%-tnom hrvatskom ratnom vojnom invalidu I. skupine.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Varaždinu Ugovor o darovanju kuće Davoru Hajdukoviću, 100%-tnom hrvatskom ratnom vojnom invalidu I. skupine.

Potpredsjednica Kosor rekla je kako je vrijednost stamenog objekata darovanog gospodinu Davoru Hajdukoviću oko jedan milijun kuna, površine je 160 m2 i u potpunosti je prilagođen potrebama 100%-tnih invalida. Podsjećajući kako je od početka 2004. godine do danas stambeno zbrinuto 26 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine, potpredsjednica Kosor istaknula je kako će se izgradnjom stambenih objekata za preostalu trojicu 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida ovaj posao privesti kraju za sve sadašnje 100%-tne hrvatske ratne vojne invalide I. skupine. Ukazala je, nažalost, i na mogućnost pojave novih 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine uslijed pogoršanja bolesti i povećanja stupnja trenutne invalidnosti. Za početak iduće godine najavila je početak izgradnje kuća za preostale 100%-tne hrvatske ratne vojne invalide u Splitu, te je rekla kako su u pripremi i tri darovnice za 100%-tne hrvatske ratne vojne invalide I. skupine. Na taj način Vlada RH pokazuje stalnu skrb o 100%-tnih hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata, poručila je potpredsjednica Kosor.



Pisane vijesti