Potpredsjednik Grčić: Projekt zakona o predstečajnoj nagodbi je prvi projekt oko kojeg su stale sve političke opcije u Hrvatskoj i to treba respektirati

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, nakon sastanka s državnim ministrom za trgovinu i investicije Ujedinjene Kraljevine, odgovorio je na pitanja novinara vezana uz Zakon o predstečajnoj nagodbi.

"Projekt zakona o predstečajnoj nagodbi je prvi projekt oko kojeg su praktički stale sve političke opcije u Hrvatskoj i to treba respektirati. Naime, svi su prepoznali koliko je važan taj projekt da se omogući ogromnom broju tvrtki da prežive".

Podsjetio je i kako u tvrtkama koje su do sada predale prijedlog za pokretanje postupka predstečajne nagodbe radi 40 tisuća ljudi. Predstečajnim se nagodbama pokušava spasiti ta radna mjesta "i svatko u ovoj državi bi valjda trebao vodit računa i razmišljati o tome na koji način spasiti ta radna mjesta. Ova Vlada ponudila je rješenje", rekao je.

"Netko tko taj posao radi od početka i angažiran je praktički 24 sata da napravi posao koji se odgađao godinama, jer godinama su tvrtke stajale u blokadama, ogromnim dugovima, dubiozama koje su ugrožavale isplatu plaća ljudima i koje su rezultirale gubitkom velikog broja radnih mjesta, sada nađe model koji bi trebao funkcionirati, uz sve probleme kojima se proces svih ovih mjeseci susreće, i sada ste tu gdje jeste. Prema tome, tko s tim živi, najbolje razumije o čemu se tu radi", rekao je potpredsjednik Vlade.



Pisane vijesti