Potpredsjednik Mimica primio izaslanstvo Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_mimica_primio_izaslanstvo_komisije_za_vanjske_poslove_predstavnickog_doma_parlamentarne_skupstine_bih.jpg

Potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku mr. sc. Neven Mimica primio je izaslanstvo Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na čelu s njenim predsjednikom Mirzom Kušljugićem.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo dobrosusjedskim i prijateljskim odnosima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i uvjerenje u njihov daljnji razvoj i jačanje u svim područjima od zajedničkog interesa.
Potpredsjednik Vlade Mimica ponovio je punu potpore Republike Hrvatske suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, kao i jednakopravnosti svih triju njenih konstitutivnih naroda. Naglasio je spremnost Republike Hrvatske da prijenosom iskustava iz procesa pristupanja Europskoj uniji i NATO-u pruži podršku Bosni i Hercegovini na njenom euroatlantskom putu.
Obostrano je potvrđena želja za nastavkom sveukupne suradnje dviju zemalja i u regionalnom kontekstu, a s ciljem postizanja trajne stabilnosti jugoistočne Europe.




Pisane vijesti