Potpredsjednik Mimica u Dublinu: Odlični bilateralni odnosi potvrđeni ratifikacijom hrvatskog Ugovora o pristupanju EU

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_mimica_u_dublinu_odlicni_bilateralni_odnosi_potvrdeni_ratifikacijom_hrvatskog_ugovora_o_pristupanju_eu.jpg

Potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Neven Mimica sastao se danas, tijekom radnog posjeta Irskoj, s Eamonom Gilmoreom, potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova i trgovine Irske. Odlični bilateralni odnosi dvijudržava dodatno su osnaženi objavom da je Irska završila postupak ratifikacije Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Na sastanku se razgovaralo i o predstojećem predsjedanju Irske Europskom unijom u prvih šest mjeseci iduće godine, o situaciji u regiji Jugoistočne Europe, kao i o politici daljnjeg proširenja EU.

U drugom dijelu radnog programa potpredsjednik Vlade Mimica nastupa kao glavni govornik u šestom u seriji događanja pod nazivom „Predavanje Ante Čičin-Šain“, koje se održava u Središnjoj banci Irske, s izlaganjem na temu privlačenja izravnih stranih ulaganja.



Pisane vijesti