Potpredsjednik Vlade Branko Grčić na predstavljanju dvaju IPA projekata HŽ Infrastrukture

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić sudjelovat će na prezentaciji dvaju IPA projekata HŽ Infrastrukture – projektiranje nove pruge Goljak-Skradnik te rekonstrukcije pruge Hrvatski Leskovac-Karlovac, koja će se održati u ponedjeljak, 17. prosinca 2012., u Hotelu Esplanada (Smaragdna dvorana), Mihanovićeva 1, s početkom u 13.00 sati.

Priprema projektne dokumentacije za prugu na dionici Goljak–Skradnik uključuje izgradnju istoimene dvokolosiječne pruge, uz spojne pruge Karlovac–Belaj i spoj pruge kolodvora Skradnik na već postojeće. Ukupna vrijednost projekta je 9,1 milijun eura, a izvođač radova je poljska tvrtka URS Polska Sp. z o.o u konzorciju s URS Infrastructure and Environment UK Limited.

Projekt rekonstrukcije pruge na dionici Hrvatski Leskovac–Karlovac realizirat će talijanska tvrtka Italferr. Isti se također sufinancira sredstvima Europske unije u sklopu IPA programa, a ukupna vrijednost projekta je 5,5 milijuna eura.

Europska unija financira 85 posto ukupne vrijednosti oba projekta, dok Vlada RH financira 15 posto.

Uz potpredsjednika Vlade Grčića, svečanosti će prisustvovati i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.



Najave