Potpredsjednik Vlade Branko Grčić obišao gradilište novog putničkog terminala Zračne luke Dubrovnik

Slika /Vijesti/2014/Kolovoz/12 kolovoza/grcic_zracna_luka (8).jpg

Povezivanje hrvatskog juga i rješavanje prometne izoliranosti ovog dijela Hrvatske, čvrsto je opredjeljenje hrvatske Vlade, a projekti kvalitetnog prometnog povezivanja koji će se financirati iz EU fondova, donijet će i višestruke učinke na regionalni i gospodarski razvoj. 

Uz projekt pelješkog mosta uvršten pod nazivom „Cestovno povezivanje juga Hrvatske“ u nacrt Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ u financijskom razdoblju 2014.-2020., jedan od najznačajnijih velikih projekata je u razvoj Zračne luke Dubrovnik.

Naglasio je to potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić za vrijeme radnog posjeta Zračnoj luci Dubrovnik, gdje je obišao gradilište novoga putničkoga terminala. Sveukupna vrijednost projekata započetih u Zračnoj luci Dubrovnik je oko 245 milijuna eura, a kako je informirao Roko Tolić, glavni direktor Zračne luke Dubrovnik iz EU fondova moguće je financirati do 85 posto tih sredstava.

Potpredsjednik Grčić u izjavi medijima, nakon obilaska gradilišta u društvu župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića, zamjenika gradonačelnika Dubrovnika Željka Raguža i zamjenika načelnika općine Konavle Bože Lasića, kazao je i kako će se novcem iz EU fondova graditi most Čiovo-kopno, obilaznica Vodica i splitska zaobilaznica kroz Kaštela čime će se riješiti velika prometna zagušenja. Ujedno, diljem Hrvatske započeli su ili su pred ugovarenjem projekti koji će se financirati sredstvima europskih strukturnih i investicijskih fondova, čime će se doprinijeti oporavku građevinskog sektora i gospodarskom rastu.

Pisane vijesti | Trgovina i investicije