Potpredsjednik Vlade Grčić: Ključna je rashodovna strana proračuna, postigli smo dogovor o tome što će se reducirati

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_grcic_kljucna_je_rashodovna_strana_proracuna_postigli_smo_dogovor_o_tome_sto_ce_se_reducirati.bmp

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, u današnjoj izjavi, u Banskim dvorima, izvijestio je da je održan neformalni sastanak svih ministara u Vladi, na kojem se razgovaralo o rebalansu proračuna.

Podsjetio je da su ključne odrednice rebalansa proračuna 7,7 milijardi kuna koliko treba smanjiti deficit. „Od toga nešto više od pola očekujemo na prihodnoj strani i negdje oko 3,6 milijardi na rashodnoj strani. „Ove stvari koje smo predvidjeli na prihodovnoj strani su manje-više jasne i tu ostaje jedino pitanje Drugog mirovinskog stupa“, kazao je ministar Grčić, istaknuvši da je ključna rashodovna strana proračuna. „I o tome smo danas razgovarali. Imamo plan po pojedinim stavkama što i koliko bi trebalo reducirati te smo postigli dogovor da će ministarstva u ovih nekoliko dana napraviti napor da se usklade s prvim projekcijama posla oko ministarstva“. Pojasnio je i da se od ukupno 3,6 milijardi kuna, za koliko bi trebalo reducirati rashodnu stranu, oko 500 milijuna kuna, što je relativno mali dio, odnosi na redukciju na ukupnim dodacima na plaće. „Svi dodaci su na stolu. O tome se razgovara. Što će u konačnici biti , morat ćete te pričekati još nekoliko dana dok obavimo cijeli posao“, zaključio je potpredsjednik Vlade Grčić.



Pisane vijesti