Potpredsjednik Vlade Mimica na konferenciji “Održive reforme – prema ciljevima strategije Europa 2020” u Skopju

Potpredsjednik Vlade Neven Mimica sudjelovao je 22. studenoga 2012. u Skopju na konferenciji “Održive reforme – prema ciljevima strategije Europa 2020”.

Uvodna izlaganja održali su predsjednik Vlade Republike Makedonije Nikola Gruevski, potpredsjednica makedonske Vlade za europske poslove Teuta Arifi, te Stefano Sannino glavni ravnatelj Opće uprave Europske komisije za proširenje.

U svom izlaganju potpredsjednik Vlade Mimica govorio je o sveobuhvatnim pravnim, gospodarskim i institucionalnim reformama povezanima s procesom pristupanja Europskoj uniji. Naglasio je važnost nastavka proširenja Unije na sve zemlje jugoistočne Europe, u čemu je prenio punu potporu Hrvatske, posebice u svjetlu skorog članstva u Europskoj uniji.

Potpredsjednik Vlade Mimica ukazao je na potrebu da i zemlje jugoistočne Europe usklade svoja gospodarstva i društva u cjelini sa temeljnim postavkama i ciljevima strategije Europa 2020, te je pritom naglasio dugoročnu usmjerenost Hrvatske ka poticanju pametnog i održivog gospodarskog rasta uz poštivanje načela uključivosti.



Pisane vijesti