Potpredsjednik Vlade Mimica primio Melchiora Watheleta, državnog ministra i bivšeg potpredsjednika Vlade Kraljevine Belgije

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_mimica_primio_melchiora_watheleta_drzavnog_ministra_i_bivseg_potpredsjednika_vlade_kraljevine_belgije.jpg

Potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku mr. sc. Neven Mimica, primio je belgijsko izaslanstvo predvođeno? državnim ministrom g. Melchiorom Watheletom, koji je ujedno i bivši potpredsjednik Vlade Kraljevine Belgije.

Posjet visokog belgijskog izaslanstva Republici Hrvatskoj odvija se u sklopu promocije kandidature grada Li?gea za domaćinstvo Međunarodne izložbe EXPO 2017. Tema belgijske kandidature za EXPO 2017 je „Connecting the World, linking people, better living together“.

Državni ministar g. Melchior Wathelet, predstavljajući belgijsku kandidaturu za EXPO 2017, posebno je istaknuo Liege kao glavno ekonomsko, kulturno i prometno središte Valonije te važan sveučilišni centar.

Potpredsjednik Mimica je naglasio da nakon uspješnih sudjelovanja na izložbama u Lisabonu (1998.), Hannoveru (2000.), Aichiju (2005.) i Zaragozi (2008.) i Šangaju (2010.) sudjelovanje Hrvatske na EXPO 2017 predstavlja još jednu priliku za upoznavanje svjetske javnosti s hrvatskim postignućima kao i prirodnim ljepotama te kulturom.



Pisane vijesti