Potpredsjednik Vlade Mimica s potpredsjednikoma Skupštine Crne Gore Radulovićem

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_mimica_s_potpredsjednikoma_skupstine_crne_gore_radulovicem.jpg

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske mr. sc. Neven Mimica primio je u posjet prof. dr. sc. Branka Radulovića, potpredsjednika Skupštine Crne Gore.

Potpredsjednik Radulović izrazio je zadovoljstvo oko rješavanja bilateralnih pitanja između Hrvatske i Slovenije. Naglasio je da na isti takav način treba pristupiti i drugim otvorenim bilateralnim pitanjima sa susjednim državama u regiji. Sugovornici su se usuglasili oko činjenice da su odnosi između Hrvatske i Crne Gore na visokoj razini te s tim u vezi i briga oko vlastitih manijskih naroda koje predstavljaju pripadnici obje zajednice.

Potpredsjednik Mimica istaknuo je da je proces europskih integracija bio važan za Hrvatsku koja će kao članica EU biti najglasniji pobornik daljnjega proširenja na regiju, te je istaknuo posebnost regije i angažman Hrvatske kao članice EU oko traženja načina po kojem budući granični režim ne bi negativno utjecao na dostignutu razinu dobrosusjedskih odnosa zemalja u regiji.

Mogućnost produbljivanja već intenzivne dosadašnje suradnje jesu zajednički infrastrukturni objekti u priobalju te daljnja suradnja na području korištenja EU fondova pogotovo na području IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora.



Pisane vijesti